Ingredienser
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1/2 pressad citron
1 kruka koriander
2 finhackade tomater
1 tsk hackad röd chili
salt och peppar
1 msk rödvinsvinäger
2 msk olivolja
1 msk honung
Blanda alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar. Hur mycket man vill ha av chilin är en smaksak. När chimichurrin är färdig ska den gärna ställas in i kylen några timmar innan servering. Smakerna sjunker in och det smakar så mycket bättre!
Ingredienser
3-4 mogna avokados
1 msk olivolja
salt och peppar
citron
1/2 dl hackad koriander
Samma sak som med chimichurrin. Blanda alla ingredienser i en skål. Guacamolen ska vara "chunky", d.v.s absolut inte en slät puré. Har man mycket citron och koriander i får man fram en riktigt fräsch och välsmakande guacamole som ger den en mexikansk taco ett rejält lyft. Mmm, jag och guacamole går hand i hand. Perfekt som dipp också till chips eller grönsaker.
Ett litet mexikanskt matberg
(Beskrivning nerifrån och upp)
krispig ugnsbakad majstortilla
guacamole
mexikanskkryddat nötfärs (koriander, spiskummin, cayenne och paprika)
finhackad gurka
stekta röda paprikor
gräddfil
chimichurri
hackad koriander
No comments:
Post a Comment