Sunday, November 14, 2010

On the road

Asado Argentino
Den gudomliga argentinska kottbiten




Nu ar jag tillbaka igen efter annu ett litet uppehall i bloggandet. De senaste manaderna har (ursakta mig) varit ganska hektiska med jobb och framst planering infor min storsta resa nagonsin, Sydamerika. Delen av varlden jag sa lange velat komma till. Nagot som forst bara var en avlagsen drom i skolans lektionssalar har nu antligen, med stora ord, blivit min verklighet. Efter nu tva veckor i Argentina ar jag redan galet foralskad i landskapet, kulturen, manniskorna och framfor allt... maten. Ta bara en noga titt pa den har bjassesteken som jag och Lovisa tryckte i oss vars en av igar kvall pa en liten mysig Parilla i Mendoza. Det var, sanna mina ord, den saftigaste och mest smakfyllda steken jag nagosin atit, hittills. Hur gor de det, Argentinarna, det ar fragan! De bryr sig om sitt kott, vardar det och ser det som ett av guds manga ljuvliga verk. Fantastiskt att jag kommit hit till Argentina och faktiskt upptackt att en stek kan smaka sa mycket mer an bara "gott" eller "helt okej". Den kan verkligen smaka gudomligt.

Valet pa menyn nar jag och Lovisa gar ut och ater pa restaurang har i Argentina (vilket vi inte gor sa ofta eftersom vi har en tight resebudget) ar alltid en sjalvklarhet. Det blir troligtvis en stor "bife de lomo" eller "bife de chorizo" tillsammans med en harlig gron sallad och ett glas rott, helst en Malbec 2004/2005. Vad vi lart oss i vinvag har i Mendoza, Argentinas kanda vindistrikt, skulle jag kunna prata i mangder om, men i skrivande stund har jag tyvarr inte tid eller ork for det. De senaste dagarana har en forkylning harjat bade i Lovisas och senare i min kropp. Jobbigt, men man far helt enkelt se det som en del av den fantastiska upplevelsen att vara "on the road in Argentina". Antligen sager jag bara, antligen ar jag har och jag lever det liv jag sa lange dromt om.



Chau!

No comments:

Post a Comment